DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 24.12.2016 00:21:08 

ChS T Á Y G E T É

Novinky 2012

 Galerii všech PéeFek, ketré dorazily do naší mailové schránky si můžete prohlédnout tady wink

Moc děkujeme za krásná přáníčka, která posíláte na naše mailové adresy.
 
 
22.12.2012 - Naše malá Elí slaví dnes své 5-ti měsíční narozeniny! heart
Od té doby co s námi Elí bydlí, žijeme tak nějak rychle...
Nic nestíháme, všechno utíká daleko rychleji... Elí je taky daleko rychlejší a tak není vyjímkou, že proběhne dveřmi rychleji než my, mističku má prázdnou o mnohem dříve než ostatní holky..., ale čilá je i v pochytávání různých lumpáren a tak není vyjímkou, že s námi tráví večery na gauči a ve chvilkách naší nepozornosti zkouší pohodlí postele.
Ale bystrá je i v učení se nových povelů... Kromě sedni a lehni jsme zaznamenali a snažíme se podpořit prní náznaky vystavování.
To co z naší Elí vyroste ukáže čas, jisté je, že se rozhodně nenudíme, ale jsme za ni moc rádi!
 

 
 
Na závěr letošní zkouškové sezóny bych chtěla poděkovat všem, ketří se jakýmkoliv způsobem podíleli na plynulém chodu všech našich zkoušek. Zejména MS Javor Hrádek za propůjčení honitby, Rosťovi Blechovi za pomoc se vším co bylo třeba, manželům Kunešovým, Petrovi Štefanovi, Honzovi Beranovi, paní Málové.
Obrovské díky patří manželům Šaškovým - Ali za pomoc a obětavost a Mírovi za trpělivost, že jsme mu Ali "kradli".
Díky patří i rodičům, kteří se po dobu naší nepřítomnosti svědomitě a pečlivě starají o naší smečku.
Velký dík patří i tobě, Míšo, že trpíš studené večeře a nevyžehlené košile, což je daň za přípravu zkoušek...
 
A všem vám na tomto místě slibujeme, že moc rádi vaší pomoci opět využijeme - termíny 2013 už máme nahlášené a tak se máme na co těšit!!!
 
Foto z (pod)zimních zkoušek ZDE
 
 
 
27.10.2012 - A je to tady, konec zkouškové sezóny a s ním i v tradičním termínu Podzimní zkoušky retrieverů na Rokycansku, které byly letos zároveň i posledními loveckým zkouškami Retriever klubu CZ pro rok 2012.
Předpoveď meteorologů nás zneklidňovala již od začátku týdne, ale stále jsme doufali... Počasí, které přálo virózám a to nejen vůdců, ale i psů způsobilo, že z původních 24 startujících + 3 náhradníků se na start dostavilo 18 psů a 19. Daggi Katky Štampachové byl na poslední chvíli dohlášen a vytažen z tepla kufru auta do pravé Ladovské zimy.
Ranní déšť vystřídalo během dne husté sněžení a díky poklesu teploty zůstával sníh ležet a tak než zkoušky skončily, byla celá honitba MS Javor Hrádek, kde se zkoušky konaly, pod sněhem...
Rozstřel čtyřech nejlepších se konal za husého sněžení na poli pokrytém sněhovou peřinou. Nejlépe se s danou situací vyrovnala Mia (Respectable ´s Charmeuse) s vůdkyní Kateřinou Štampachovou, která předvedla nádherný, přesný marking s perfektním aportem a právem se tak stala vítězkou (pod)zimních zkoušek.
Moc děkujeme rozhodčím, kteří i v takové nepřízni počasí dokázali, že jsou opravdoví profíci a bez reptání a stěžování si odzkoušeli všech 19 přihlášených psů, děkujeme trubačce a fotografce Ivě Uriánkové za spoustu krásných fotek, dále děkujeme restauraci U Kozlerů, kde jsem po návratu z honitby poznali to pravé "teplo domova" a v neposlední řadě moc děkujeme sponzorovi zkoušek - firmě LUER, která poskytla krmivo italské značky ENOVA.
 
 
20.-21.10.2012 - Tento víkend jsme strávili na I.ročníku Memoriálu Vladimíra Dejmka, který se konal v Karlových Varech.
Jednalo se o Všestranné zkoušky se zadáváním titulu CACT, které byly otevřeny pro všechna lovecká plemena.
Poprvé se tedy stalo, že jsme na stejných zkouškách stratovali po boku manželů Kunešových, Rosti Blechy nebo Petra Štefana.
Zároveň jsme se ale potkali se spoustou známých tváří z řad retrievrářů a na druhou stranu poznali nové tváře z řady ohařáků, se kterými se snad jednou budeme potkávat na zkouškách s naší malou Elí.wink
Kromě Daisynky, která na Memoriálu startovala jsme s sebou vzali i Elí, která byla po celé dva dny moc hodnáwink, způsobně se nechala tahat na prodlužovacím vodítku a úplně v klidu lezla po stropě auta, když jsme ji tam na chvilku odložili... Ne, to bych jí křivdila, byla skutečně moc hodná!laugh
Daisynka jako již tradičně začínala své již třetí všestranky v lese.
Zdála se nám trochu nesvá, možná to bylo přítomností malé Elí, ale pracovala spolehlivě.
Barvu, ktrerá byla skutečně v hodně težkém terénu a plná stop živé zvěře zvládla jen s jedním zaváháním, celkově známka 3 a to byla také jediná trojka, kterou během celých zkoušek dostala...
V sobotu kromě barvy zvládla Daisy ještě disciplíny z malého lesa, na neděli nám tak zůstala voda a pole.
Na sobotní večer přichystali organizátoři společenský večer, který se nám však trochu protáhl...a tak jsme se do postele dostali až před druhou hodinou ranní... winkRáno se vstávalo těžko..., ale nezbývalo nám nic jiného, útěchou nám bylo, že mezi námi byli i tací, kteří na tom byli daleko hůř než my...laugh
Druhý zkouškový den začínal vodními disciplínami, které Daisy zvládla na výbornou, ale pořád byl před námi tolik oblíbený marking...
Pole probíhalo také hladce - handling perfektní s velkou pochvalou od rozhodčích, slídění, vlečky...vše za 4.
Marking a tedy okamžik pravdy nám zůstal na úplný závěr zkoušek...
Ve Varech Daisy předvedla jeden ze svých nejlepších markingů - soustředěný, přesný, rychlý- prostě perfektní!
Daisy došla do cíle pouze s jednou trojkou z barvy a celkovým součtem 359 bodů a odnesla si titul res,. CACT.
O jeden jediný bod jí uteklo vítězství ve skupině retrieverů, které získal Kuba Misantos s vůdcem panem Antonínem Míškem, který získal 360 bodů a stal se tak i absolutním vítězem I. ročníku Memoriálu Vladimíra Dejmka.
Jsem neskutečně pyšná na svého muže za to, co s Daisy dokázal.
Za to, že se během dvou let co Daisy máme vypracoval za nemalé pomoci mnohem zkušenějšího kynologa a dnes již můžeme říct, že i přítele a kamaráda (za což mu patří obrovský dík) do vyšší ligy retrieverů, za to, že pozvedl myslivci tolik zatracované plemeno retrievera na skutečně loveckou úroveň a dokázal, že i retriever - frajer z gauče wink- může být plnohodnotným pomocníkem myslivce.
Dokázal, že když člověk opravdu moc chce a o něco moc stojí, tak to jde...
A nemusí jít zrovna jen o psy.... MILUJU TĚ!!! heart
 
 
11.10.2012- Ahoj, jmenuji se Elisa z Drnovských rovin a Ejpovickou smečku zlaťáků jsem rozšířila teprve v pondělí 8.10.2012
Já jsem Německý krátkosrstý ohař a jsem připravená to tady pořádně roztočit!
Měli jste vidět, jak se na mě celá smečka tvářila, když jsem v pondělí dorazila.
Nechtěli věřit vlastním očím, že teď patřím k nim... Ale já si z nich nic nedělám, baví mě je provokovat, je fakt, že někdy dost riskuju, ale co mi zbývá, když se chci taky prosadit.
Zatím mi tedy všechno prochází, koušu co mi přijde do cesty - boty, utěrky, ručníky, Eimy, Terrynu... co nemám přímo v cestě, pro to se natáhnu, židle ani stůl pro mě není žádná překážka, ale musím dávat pozor.
Stále jsou mi v patách moji dva dvounožci, kteří na všechna tahle lákadla říkají : "Fuj, to nesmíš!" a dokonce mě už párkrát vytahali za kůži, tak jak mi to dělala moje maminka. To ale vždycky spustím pořádnej jekot, aby věděla, že se mi to opravdu nelíbí, pak se na ně kouknu svýma kouzelnýma očima a jsou moji...
Tak mi držte palce ať se tady pořádně zabydlím a ať mě mají ty zlatý chlupatice taky rády - zatím se jim totiž moc nelíbím. Ale nebojte já to nevzdám, věřím, že do měsíce jsou moji všichni!
Tak zatím pac a blízanec, Elí
 
 
Fotogalerie z MSR 2012 od Markéty Mynaříkové - tady a tady
Fotogalerie vítězky MSR Janičky Baslové - tady
 
9.10.2012 - Abychom nezapomněli na to nejdůležitější - obrovské poděkování patří všem sponzorům, kteří zajistili krásné a hodnotné ceny nejen pro vítěze, ale pro všechny startující.
Pojďme si je připomenout - generálními sponzory celého MSR 2012 byla firma PSÍ MAFIE, FIREDOG, ACANA, ORIJEN, PARKETCENTRUM
 
Dalšími sponzory pak byli - ChS Benison, ChS Ja Sta Czech, ChS Táygeté, Kids4Natur, Milknatur, Moravia, Nejen obojky, Petex, Retriever klub CZ, Steinbauer - outdoor, Trimm Sport, Zbraně a střelivo Vlasta Kotrbová.
 
V neposlední řadě musíme také poděkovat všem, kdo se podíleli na hladkém průběhu celých zkoušek:
Velký dík patří hospodáři MS Javor Hrádek panu Rostislavu Blechovi a panu Janu Beranovi, dále panu Petrovi Štefanovi, Markétě Mynaříkové, manželům Martině a Ondrovi Horkým, manželům Ali a Mírovi Šaškovým.
Dále majitelům restaurace Hamrovka Dobřív - manželům Novákovým a jejich týmu, který se o nás po celou dobu zkoušek bezvadně a vždy s úsměvem staral.
Další poděkování patří paní Pilíkové za zajištění výborného občerstvení v terénu.
Velký dík patří i našim rodičům Klasnovým, kteří se po celou dobu zkoušek starali o naší smečku, bez nich bychom to jen těžko zvládli.
 
 
8.10.2012- A je to za námi!
Ač se to zdá téměř neuvěřitelné, "TO" na co jsme se připravovali téměř celý rok a posledního čtvrt roku "TOMU" obětovali část, možná, že i všechen, náš osobní život, dali do "TOHO" kus srdce, kýbl nervů, spoustu bezesných nocí... a kdo ví, co ještě všechno... a teď je "TO" už minulostí...
"TO" byla VI. Mezinárodní soutěž retrieverů 2012, kterou v letošním roce pořádal Retriever klub CZ a MY společně s panem Kunešem jsme se zhostili organizace této velké akce.
Během roku jsme objeli několik velkých kynologických akcí, abysme načerpali inspiraci a poučili se, jak má vlastně taková vrcholová akce vypadat.
Představy jsou jedna věc a jejich uskutečnění je věc druhá...
 
Předem se omlouvám za trochu jiný článek..., článek který vyjadřuje skutečné pocity organizátora. Je v něm i trocha sentimentu, ale věřte, že je psaný srdcem...
 
Celý pátek 5.10. je trochu hektický...Po osmé hodině přichází zpráva, kterou jsme si ani v nejhorších scénářích nepředstavovali. Nedorazila krev (barva)... Co teď? V infarktovém stavu je naší záchranou paní Kunešová, která požadované množství zajišťuje na jatkách ve Zbiroze..., ufff, to jsme si oddechli...
Já chystám ceny na převoz, Michal jede zkontrolovat honitbu...
Ali, která mě má vyzvedávat s transitem (jinak bysme ceny ani neodvezli) má zpoždění, protože katalogy k MSR, které měla vyzvedávat se v tiskárně ještě ořezávají a sešívají... Nakonec ale všechno stíháme a před půl třetí odjíždíme z "Hamrovky", kde jsme připravili ceny, poháry...a vše doladili tak, aby to lahodilo oku.
Před pátou hodinou už jsme ale zpátky, aby jsme mohli vítat rozhodčí a vůdce a zajistili hladký průběh prezence.
Spát jdeme před půlnocí, ale už v půl třetí se budím... Probudil mě Michalův upřený pohled.
Zoufalým hlasem mi oznamuje, že nemůže spát...
Tuhle skutečnost slyším během následující hodinky ještě několikrát, po chvilce jsem tedy i já přesvědčená, že už prostě neusnu...
A tak dolaďujeme detaily- detaily, které stejně nezasvěcení nepoznají, ale my bychom bez nich neměli ten dobrý pocit z dobře vykonané práce...
Po čtvrté hodině ranní mi Michal chystá snídani do postele - tousty s volským okem a slaninou - musím si to pořádně vychutnat, vypadá to totiž, že to bude jedno z posledních klidných jídel tohoto víkendu.
V šest ráno vyrážíme do honitby, aby jsme zatloukli směrovky, zkontrolovali značení barev, přichystali klest na výlož..., ale nejsme v tom sami. Společnost nám dělá Ondra s Markétou, závodčí malého lesa.
V půl deváté už stojíme na nástupu a posloucháme pokyny vrchního rozhodčího...
Během prvního soutěžního dne se všechny obavy lehce rozplynuly, stejně tak jako ranní mlha, která nás halila do svého hávu při slavnostním nástupu...
I tak se ale několikrát přistihnu, že nemyslím na to, co právě je... v hlavě mi probíhají nejrůznější myšlenky...
Konečně konec prvního dne - všechny čtyři skupiny vystřídaly dvě stanoviště. Všechno klaplo!
Teď rychle domů, nakrmit holky a pak zpátky do Dobříva na "Hamrovku", koná se tu totiž společenský večer!!!
Večer plný zábavy, dobrého pití, jídla a hudby mi dal částečně zapomenout na starosti a v ten moment jsme si mohli i MY MSR trochu užít...
 
V neděi probuzení do deštivého rána...
Tak tohle se nepovedlo..., ale to je jedna z mála věcí, kterou skutečně ovlivnit nemůžeme, bohužel.
Za pár hodin bude po všem, co je třeba ještě zařídit??? Je toho ještě tolik a času tak málo...
Mám se radovat, že to utíká a nebo být nervózní, aby se vše zvládlo... Já budu raději nervózní wink
A je to tady, rozhodčí počítají tabulky, my chystáme ceny.
Jsem ráda, že mi při tom pomáhá Ali s Marťou. V tenhle moment mám totiž docela "vygumováno" wink.
Je po všem a já díky psychickému uvolnění sleduju dění kolem sebe jako film...
Tak dost, prober se, ještě není konec! Nasuzuji úsměv číslo 7 a jedeme dál... Jdeme do finále!
Trubačky toubí slavnostní fanfáru - vítězem VI.Mezinárodní soutěže retrieverů se stává Keira Artemis Gold s vůdkyní Janou Baslovou - Keira získává tituly"Všestranný vítěz retrieverů 2012, CACIT a CACT a to není vše, druhé místo obsazuje Caschira Splendid Fellow - to je neuvěřitené - Janička Baslová přivedla do cíle dva nejlepší retrievery! Caschira získává titul res. CACIT a res. CACT.
Obrovský aplaus nebere konce a Janičce se po tvářích koulejí slzy štěstí, je šťastná, tleská svým holčičkám a vychutnává si ten skvělý vítězný pocit.
Pohled na upřímnou radost Janičky my dává novou sílu - tohle je to, proč to všechno děláme - PRO RADOST!!!
A je jedno jestli z toho máme radost my a nebo někdo jiný, protože není nic krásnějšího než vidět radost a štěstí kolem sebe a nebo ho přímo prožívat...
Je po všem, ceny jsou rozebrány, vůdci se svými psy pomalu odjíždějí...někteří to mají pořádně daleko...
Po chvilce by snad ani nikdo nepoznal, jak náročný víkend se tady v restauraci Hamrovka, konal...
V ten moment ke mně přichází Michal, objímá mě a společně s něžným políbením na tvář mi šeptá: "Zvládli jsme to!" Teď prožívám svou chvilku radosti a štěstí i já! V pevném objetí opakuju jeho slova, slova jejichž smysl je daleko hlubší než se na první pohled zdá!
 
 
1.10.2012 -Doplněn přehled hlavních sponzorů na MSR 2012 - více zde
 
17.9.2012 Dnes jsme získali dalšího sponzora na MSR 2012. Velký dík patří Ing. Pavlíně Mocové, majitelce e-shopu Nejen obojky.

Nejen-obojky

14.-16.9.2012 - Náročná cesta na MVZPR do Zlína začala už v pátek hned po práci.
Pár kilometrů za Prahou nás zastavila 20km kolona, ve které jsem strávili dvě hodiny popojíždění a tak jsme do Sazovic u Zlína dojeli až těsně před půlnocí.
Po náročném vítání a seznamování jsme se dostali do postele hodně pozdě a tak sobotní vstávání bylo dost kruté wink.
Sobota se nesla v duchu střízlivění a tak spíše než , že by páníček vedl Daisynku, vedla Daisynka páníčka.
Štěstí, že je Daisy tak zkušená a zvládla svou vůdcovskou premiéru na výbornou - tedy na samé čtyřky.
Velký a malý les byl tedy za námi a mohli jsme si v klidu užít večírku v obci Machová.
Samotnému večírku předcházela kulturní vložka v podobě - jak v jednom autě odvést sedm lidí a dva sudy s vínem...
Nakonec se i toto, za výbuchů smíchů povedlo a my si v klidu mohli užívat večer ve společnnosti ostatních vůdců a rozhodčích.
V neděli se vstávalo o něco lépe než v sobotu a mohli jsme tedy vyrazit k plnění dalších disciplín.
Daisy začínala na poli. Pracovala spolehlivě a přesvědčivě, ale poslední polní disciplína - marking - se jí stal osudným. Ve Zlíně předvedla snad nejhorší marking, který kdy na zkouškách vypracovala a tak nekompromisní známka 2 rozplynula naše sny a přání... Následoval tvrdý pád na zem a probuzení ze snů....Dvojka z markingu "hodila" Daisynku okamžitě do druhé ceny...
Páníček se musel rychle probrat a pokračovat, protože nás čekala ještě voda.
Na vodě opět předvedla bezvadnou práci bez ztráty "kytičky" a o to víc nás pak "zvoraný" marking mrzel - kdyby se jí totiž povedl, byla by jediným psem, který by tyto zkoušky dokončil v plném počtu bodů...
Ale bohužel, na "kdyby" se nehraje a život jde dál...
Malou náplastí nám bylo ocenění za Nejlepší vodu.
Cesta zpátky uběhla překvapivě rychle a tak už kolem 22. hodiny jsme překročili hranice našeho regionu.
Všem moc děkujeme za krásný víkend, plný adrenalinu a nevšedních zážitků (pět štamprlí opravdu moc často nesnídám laugh), manželům Ordáňovým děkujeme za azyl a všem ostatním za skvěle prožité zkoušky!
 
 
 
8.-9.9.2012 Jak shrnout tento víkend? Krásný, náročný, ale plný nečekaných překvapení...
 
V neděli se nám moc lehce nevstávalo, přeci jen jsme z Děčína přijeli až po půl jedenácté a než jsme se dostali do postele byla skoro půlnoc...
Do Kařeza jsme dorazili jako první a já jsem se tedy po boku pana Kuneše mohla vrhnout do organizačních záležitostí...
Vše šlapalo podle časového harmonogramu propozic a tak v devět hodin proběhla zahájení zkoušek.
Jedničky nám byly tento víkend asi souzené a tak si Michal vylosoval číslo 1.
Na Daisy byla znatelná únava, ale i tak opět předvedla spolehlivou práci a vyrovnané výkony.
Do konce došla s plným počtem bodů a neminul ji tedy ani dnes rozstřel...
V konkurenci dvou Flatů neměla na handlingu na vodě šanci a tak i když byl její čas 1.40, stačilo to až na celkové třetí místo a titul CACT.
Vítězem se stal Flat Coated Retriever Flamboyant Starlight Oasis of Peace s vůdcem panem Vránou, který k nám dorazil až z Prostějova.
O tom, že to byly vodní zkoušky může "mluvit" i můj mobil, který vyzkoušel vodu Kařezských rybníků.
Naštěstí díky paní Ivetě Mandíkové byl i mobil nakonec vyloven a světe div se - funguje!!!
Všem moc děkujeme za pohodové zkoušky a příjemnou atmosféru a těšíme se na viděnou na dalších akcích!
 
 
 
 
 
V sobotu jsme se vydali s Daisynkou na Podzimní zkoušky do Děčína.
Naše přihlášení bylo tak trochu neplánované, ale brali jsme ho jako nácvik na všestranné zkoušky, které nás čekají příští týden.
Nácvik to byl i v tom slova smyslu, že jsme se po dlouhé době zúčastnili zkoušek s Michalem oba dva a tak jsme čekali, jak bude Daisynka reagovat na mou přítomnost.
Vesnička Valkeřice nás přivítala svou rozmanitou přírodou a počasím, které sice zkouškám přálo, ale natahovalo naše nervy, když nám nad hlavou proudily mraky nejrůznějších odstínů modré a šedé...wink
První rozpaky přišly při rozlosování, když si Michal vytahl číslo 11 - kolikrát jsem doma slyšela, že si hlavně nechce vylosovat první číslo ve skupině..., ale jelikož bylo přihlášeno 14 pejsků, 11 byla právě prvním číslem 3. skupiny...
Stejné to bylo i s první disciplínou..."Hlavně, aby nebyla první disciplína slídění..." , ozývalo se ještě před zkouškami mezi výčitkami, kam jsem nás to zase navrtala wink.
Slídění zvládla Daisy výborně, ale s dohledávkou si tentokrát dala na čas a vyzkoušela tak naše nervy. Ale vše stihla v časovém limitu a tak pokrčovala do dalších diciplín se čtyřkami... I ostatní disciplíny zvládala Daisy s lehkostí, i když podle páníčka "to není ONA..." Daisy má totiž 3 týdny po hárání a tak hormony stále ještě pracují...angel
Poslední disciplínou byla kachna z hluboké vody - Daisynčina nejoblíbenější... A tak i z poslední disciplíny dostala známku 4.
Páníček tušil, že se rozstřelu nevyhne... a taky, že ne smiley
Rozstřelovou disciplínou byl marking...
Společně s Daisy dokončila zkoušky s plným počtem bodů ještě fenka chesapeake bay retrievera. "Proti chesapeakovi nemáme šanci...", říkali jsme si, ale pak se to stalo... Chesapeak měl sice rychlejší start, ale zpáteční cesta se mu nevydařila... A tak jsme si moc přáli, aby to teď Daisy nepokazila...
A ona, jako by to tušila, udělala snad nejhezčí marking, který kdy na zkouškách předvedla . Pocit štěstí a upřímná gratulace od paní Zárubové mi vehnala slzy do očí- naše malá Daisy je VÍTĚZ ZKOUŠEK a připisuje si druhý titul CACT!!! Teď už se usmívá i Michal a mně se konečně daří dostat do něj po celém dni kousek chleba laugh
Musíme poděkovat paní Zárubové za zorganizování krásných zkoušek, v příjemném prostředí a zajištění krásných cen!!! Byly to klubové zkoušky na opravdu vysoké úrovni!!!
 
 
 
2.9.2012 - Za týden se v Kařezu bude konat Speciální zkouška z vodní práce, kterou jsme si vzali pod patronát hned po tom, co jsme se dozvěděli, že by se tyto zkoušky , které byly původně plánované pro Brno musely z technických důvodů zrušit.
Požádali jsme proto OMS Rokycany o zaštítění těchto zkoušek a po úspěšném vyřízení všech formalit jsme se ujali této "Hurá akce".
Rádi jsme využili nabídky MS Kařez - Borecký vrch a uspořádali i nácvik na tyto zkoušky.
Na nácvik přijelo 10 psů, kteří si vyzkoušeli "opravdickou" dohledávku v rákosí. Jelikož včera měli myslivci hon na kachny a dnes probíhala dohledávka, kterou si vůdci se svými psy v rámci nácviku vyzkoušeli.
Nácvik se vydařil i díky myslivcům, kteří pro vůdce připravili polévku a klobásy s čerstvým chlebem wink.
Všem pejskům přejeme, aby se jim stejně jako dnešní den vydařily i zkoušky "na ostro".
 
 
26.-27.8.2012 - O víkendu se v Mýtě konaly Lesní a Barvářské zkoušky, které pořádal OMS Rokycany.
Vydali jsme se podívat a podpořit kamarády a známé, kteří na těchto zkouškách vedli.
Bylo fajn porovnat práci jiných plemen a srovnat styl práce retrieverů, které známe s prací teriérů, slídičů a jezevčíků.
Počasí bylo tak akorát zkouškové a tak i výkony všech pejsků byly spolehlivé. Všichni z našich známých zkoušky úspěšně dokončili!
Všem moc gratulujeme!!!
 
20.8.2012 - Díky kamarádům Andrejce a Portíkovi jsme získali dalšího sponzora na připravovanou Mezinárdní soutěž retrieverů 2012.
Samozřejmě jsme nadšení, že jsme našli dalšího človíčka, který nezištně poskytne drobné dárky pro účastníky MSR 2012, ale hlavně nás uchvátil nápad, ve kterém začal pan Vladimír Steinbauer podnikat, a který i dále rozvíjí.
No, podívejte se sami www.kids4natur.cz a uznáte, že ne nadarmo se pan Steinbauer stal vítězem soutěže "Rozjezdy 2012" pro kraj Vysočina.wink
 
 
16.8.2012 - Oslavil páníčk Michal své 35.narozeniny. A protože se jednalo o "půlkulatiny" , přemýšlela jsem, čím ho překvapit a potěšit.
A tak jsem sebrala odvahu a společně s našima psíma blondýnama jsem se nechala vyfotit wink
Hotové fotky jsem pak nechala vytisknout na plátno a originální dárek byl na světě cheeky
Velké poděkování patří paní fotografce Ivetě Veselé, která trpělivě čekala na ten správný okamžik záběru a samozřejmě jeden ooooobrrrr DÍK patří Ali Šaškové, která se mnou celou akci absolvovala!
 
 
 
 
11.-12.8.2012 - O víkendu proběhl v Hrádku u Rokycan již IV. ročník Podbrdského poháru.
I když jsme věděli, že nás čeká velmi náročný víkend moc jsme se na pohár těšili!
Hlavně z toho důvodu, že jsme věděli, že se určitě opět sejde bezvadná parta lidí, jako tomu bylo i v minulých ročnících.
A že se pohár opravdu povedl můžou potvrdit ti, co tam s námi byli - ať už rozhodčí a nebo samotní vůdci...
K pohodové atmosféře přispěl i fakt, že se nám snad konečně povedlo najít hospůdku, kde jsme byli vítaní a kde nás rádi uvidí i na dalších akcích.
Tohle bezvadné zázemí jsme našli v Mirošově v restauraci U Kozlerů, kde se o nás pod vedením provozní paní Málové, celý víkend bezvadně starali.
Krásné prostředí hospůdky i louky za hospůdkou přispělo k důstojnému zahájení i ukončení zkoušek.
K tomu trubačky - studentky Lesnické školy v Písku, které se postaraly o správnou atmosféru loveckých zkoušek - troubily totiž nejan při nástupu, ale i při úspěšném dosledu spárkaté zvěře a při zahájení a ukončení disciplíny klid na stanovišti...
Celé zkoušky navíc provázelo doslova ideální počasí - v sobotu na lesní zkoušky bylo lehce pod mrakem, občas foukal chladnější větřík...a v neděli u vody naopak svítilo sluníčko... I toto je důležité objednat a zařídit wink
A jak to všechno vlastně dopadlo?
Vítězkou Lesních zkoušek se stala Keiara Knightley Artemis Golds vůdkyní Janou Baslovou. Vodní práce vyhrála po absolvování napínavého rozstřelu Jackie z Kroukartí s Vůdkyní Jolanou Kolářovou .
No a celkovou vítězkou se stala Keiara Knightley Artemis Gold se ziskem 363 bodů!!! Moc gratulujeme!!!
Velké poděkování patří MS Javor Hrádek za zapůjčení honitby, Rosťovi Blechovi za zajištění hladkého průběhu zkoušek, střelcům a sponzorům, které je rok od roku těžší sehnat...
Velké díky patří všem rozhodčím v čele s vrchním panem Stanislavem Uriánkem za férové a citlivé posuzování a prokázání lidskosti, kterou vůdci ocenili.
Poděkování patří i vůdcům za klidné vystupování a jejich čtyřnohým přátelům za perfektní výkony, které na těchto náročných zkouškách prokázali!
Obrovský, možná největší DÍK patří Ali Šaškové, která s námi absolvovala veškerou přípravu na zkoušky.
V pátek před zkouškami se mnou ještě jednou jela zkontrolovat všechny barvy...v sobotu jsme společně přenášely srnce mezi jednotlivými barvami..., rozvezla rozhodčí, připravila svačinu, kávu...a k tomu všemu se na všechny ještě po oba dva dny usmívala. Ali moc ti děkujeme a doufáme, že do toho s námi příští rok půjdeš zase smiley
Těšíme se na setkání příští rok při V. Podbrdském poháhru!!!
 
Kompletní výsledky Podbrdského poháru 2012 . Fotogalerie ze zkoušek zde
.
 
28.-29.7.2012- O víkendu se uskutečnila generálka na Podbrdský pohár.
Kromě pejsků, kteří jsou na zkoušky přihlášení dorazili i nováčci, kteří si chtěli vyzkoušet náročnost zkoušek nejprve na nečisto.
Počasí nám přálo (chvílemi až moc) a tak si v sobotu všichni vyzkoušeli "barvu", vlečky, slídění s dohledávkou a ostatní disciplíny, se kterými se setkají na Lesních zkouškách.
Po sobotních x našlapaných kilometrech se nám nedělní nácvik na vodní práce zdál spíše jako procházka růžovým sadem...
I tady byli vůdci rádi, že si mohou disciplíny projít na živo a mnozí z nich byli překvapeni, že to zase není nic tak strašného oproti tomu, když si je čtou ve Zkušebním řádu...
Moc děkujeme za hojnou účast a jsem rádi, že se vám na nácviku líbilo.
 
Velký dík patří manželům Kunešovým, kteří se celý víkend věnovali pejskům a jejich vůdcům a rozdali nepočetně cenných rad a zkušeností.
 
A v neposlední řadě nesmíme zapomenout poděkovat všem, co nám pomáhali a dobrovolně našlapali několik desítek kilometrů, natahali nepočítaně vleček a zajišťovali plynulý chod celého nácviku!
 
DÍKY!!!!
 
 
 
 
25.7.2012 - Tak ke dni 21.7.2012 je Daisy oficiálně uchovněná u Retriever klubu CZ pod číslem 264/12.
Máme radost a doufáme, že brzy najdeme i nějakého vhodného partnera pro naši Daisy. Tak nám držte palce! wink
 
 
 
14.-15.7.2012 - Víkend splněných snů - tak by se mohl nazvat víkend, který jsme právě prožili...
Paníček Michal s Daisynkou bodovali na MVZPR - Poháru prezidentky RK CZ v Kosteních Střimelicích, když z 21 startujících obsadili 3. místo, které vybojovali v rozstřelu a získali cenu za Nejlepší pole!!!
Jsem neskutečně šťastná a pyšná na to, že to ti moji "pakouši" dokázali a splnili tak náš společný sen! heart
A tak ode dneška se naše malá Daisy může pyšnit titulem "U"
 
Ale ne jen na poli pracovním se tento víkend dařilo...
V sobotu se konala NV v Mladé Boleslavi, kde rod "Kudrnkojc" zastupoval Daisynky krásnější brácha Don a v silně obsazené třídě otevřené si vyběhal známku V3. Maminka "Déček" Arinka vzala prezentaci rodu do svých tlapek a předvedla mlaďasům, jak se to má dělat... Ve třídě pracovní si ve svých 5-ti letech vyběhala známku V1 a titul CAC- To je ale povedená rodinka, co ?wink
Ale ani kamarádi Loseři se na výstavě neztratili...ba naopak.
Krásná Sofinka - Brilliant Soul of White Enny si vyběhala s paničkou Marťou známku V.
No a aby toho nebylo málo, tak Portík s paničkou Ájou navázal na loňský mladoboleslavský úspěch a stejně jako v loni si i letos vyběhal ve třídě pracovní známku V1 a titul CAC!
 
Všem vám moc gratulujeme!!!
 
nástup násedování
 
 
 
30.6.2012 - V sobotu jsme vyrazili na národní výstavu do Klatov.
Na této výstavě se nám moc líbí a tak i přes avízované vysoké teploty jsme se do Klatov nakonec vydali...
Vyjeli jsme brzy ráno, aby jsme si zabrali strategická místa pod korunami stromů, kde se přeci jen dala výstava bez větší újmy přežít.
Do Klatov dorazil i Daisynky brácha Doník, který si zde s paničkou Luckou vyběhal třetího CACe a je tak zase o krůček blíž k získání Českého šampiona krásy. yes
Daisy se předváděla ve třídě pracovní, kde její konkurentkou byla Ussuria Chlupaté štěstí. posuzování proběhlo velice rychle a než jsme se s Daisynkou stačily rozkoukat, už jsme odcházeli z kruhu se známkou V2.
Výstava byla pro Daisy přínosem v tom, že jsem si vyzkoušeli extrémní podmínky a vystavování téměř bez pamlsku. Zdá se, že Daisy konečně pochopila, co že to po ní vlastně chceme ...wink

 

Don a Daisy

 
23.6.2012- Dneska naše Daisynka a její sourozenci Doník a Darinka oslavili svoje druhé narozeniny.
Přejeme Daisynce i jejím sourozencům jen to nejlepší...hodně zdraví, úspěchů a radosti se svými páníčky!
 
 
17.6.2012 - Po sobotním návratu z dovolené jsme se hned v neděli vydali na Klubovou výstavu retrieverů na Konopiště.
Daisynku jsme přihlásili do třídy pracovní, kde jí konkurenci dělalo dalších sedm feneček.
Daisy si od velmi milé a příjemné anglické paní rozhodčí Lynn Kipps vysloužila známku Výborný a moc pěkný posudek, ze kterého jsme měli velikou radost!!!
Mám pocit, že si Daisy konečně vystavování užila a nebyla tak nesvá jako dřív.
Obrovská gratulace patří Sofince - Brilliant Soul Of White Enny, která se předvedla na Konopišti v sobotu i v neděli s úžasnými výsledky - v silně obsazené třídě mladých si v sobotu vyběhala V1 CAJC a v neděli V2!!!
Za krásné fotky děkujeme Danovi!
 
foto: Dan Materna
 
 
9.-16.6.2012 - Tento týden jsme strávili ve společnosti našich kamarádů Loserů a jejich zlatíček.
Výběr společné dovolené začal hned po společně stráveném Silvestru a tak už 1.1.2012 jsme začali vybírat první chaty a chalupy, které by mohly být připravené na "útok" naší početné skupiny.
Nakonec tu nejlepší chalupu pro nás a hlavně chalupu s majiteli, které neodradí počet psů, našla Ráďa a tak už od března bylo rozhdnuto - pojedeme do jižníh Čech na chalupu s poetickým názvem: "Mezi luky".
V sobotu nás vesnička Číměř, kde se naše chata nacházela přivítala deštivým počasím, které pokračovalo i v neděli, ale to nebránilo tomu, aby jsme i tak vyrazili na krátkou procházku po okolí.
Od pondělí se počasí umoudřilo a tak jsme se dopoledne věnovali výcviku našich zlatíček a odpoledne výletům.
V úterý jsme se vydali na výlet do Slavonic, kde si Kryštůfek namaloval své hrnečky, vylezli jsme na věž kostela a místním obyvatelům uspořádali atrakci v podobě 10-ti stejných psů na náměstí...
Dále jsme pokračovali na hrad Landštejn - nádherný hrad s krásně upravenou zahradou a okolím...
Ve středu se našim cílem stal Jindřichův Hradec, který byl vzdálen pouhých 10km od našeho dočasného bydliště.
Zvídavější z nás absolvovali i dva prohlídkové okruhy po jindřichohradeckém zámku..., nám méně zvídavým stačil jeden a ten druhý jsme nahradili výbornou kávou a dortíkem v cukrárně.
Ve čtvrtek jsme zavítali do jednoho z nejkrásnějších měst - do Telče. Náměstí, které bylo jako malované nás uchvátilo, stejně jako spousty krámků, které nabízely vše možné i nemožné a tak jsme tu objevili krásné dárky pro rodiče, ale i pro nás na památku...
Na zámku v Telči jsme se opět rozdělili - někdo šel na prohlídku zámku, někdo na výstavu kostýmů z pohádky "Z pekla štěstí"..., a my stále s duší dítěte jsme zavítali na výstavu hraček... Nádherná výstava hraček od roku 1900 až do roku cca 1980 nás vážně uchvátila a vrátila nás na chvíli o několik let zpátky...
V pátek bylo krásně už od samého rána a tak jsme si užívali slunečních paprsků na zahradě a až později odpoledne jsme vyrazili na poslední výlet a to na zámek Červená Lhota. Společně s hafanama jsme obešli celý zámek a obdivovali se nad jeho krásou... I když jsme na Ćervené Lhotě byli již po několikáté, stejně se jí nikdy nenabažíme.
V sobotu už nás čekalo jen balení a úklid a příprava na cestu zpátky...
Týden utekl jako voda a my už se teď těšíme na další společnou akci!!!
 
Fotogalerii z dopoledních cvičení najdete zde a z výletů tady smiley
 

 

3.6.2012 - V dnešním vydání Rokycanského deníku jste se mohli dočíst o zkouškách OVVR, které se o víkendu konaly v Ejpovicích.
Na fotce je Marťa Horká s fenkou Brilliant Soul of White Enny, která obsadila třetí příčku.
 
 
2.6.2012 - Celkem 13 psů se včera sjelo do Ejpovic, aby zde složili zkoušku Ověření vlohových vlastností retrievrů.
Již od půl osmý se začali sjíždět účastníci ze všech koutů naší malé zemičky, Stříbra, Plzeně, ale i například z Prahy, Příbramy, ale i Hradce Králové.
Posuzování se ujali zkušení rozhodčí pan Jiří Sandtner a paní Jarmila Tučková.
Počasí bylo doslava ideální a výkony pejsků velmi vydařené.
Ze 13 přihlášených dokončilo zkoušky 9 psů v první , 3psi ve druhé a jeden ve třetí ceně. Celkem 8 psů prokázalo aport se zvěří.
Vítězem se stala fena flat coated retrievera - Cassandra Dark Angel od Teplic s vůdkyní Martinou Královou, tato teprve 11-ti měsíční fenka prokázala vlastnosti typické pro retrievera a dokonce dvakrát aport se zvěří.
Ceny pro vítěze a drobné dárky pro všechny účastníky věnovala firma RUPERT CZ, za což jí patří velký dík!!!
Keramické dárečky pocházely z keramické dílny paní Ivany Burleové z Plzně.
Všem kamarádů děkujeme za pomoc při organizaci!
 
 
Za foto děkujeme Anetce Novákové
 
 
 
 
 
 
 
20.5.2012 - V neděli se konal nácvik pro psy přihlášené na zkoušky OVVR a pro ty, kteří stále ještě váhají, zda se přihlásit nebo ne.
Nácviku pod vedením výcvikáře pana Františka Kuneše se zúčastnilo celkem 16retrieverů, jeden výmarský ohař a dva jagteriéři.
Všichni zúčastnění byli panem Františkem Kunešem pochváleni a my doufáme, že ten kdo se ještě na OVVR nepřihlásil, to v nejbližších dnech napraví.
Těšíme se na viděnou za 14 dní na zkouškách OVVR v Ejpovicích!
 
Fotky z nácviku zde
 
 

Na video ze Zkoušek vloh se můžete podívat zde.

 
 
 
 
 
 
8.5.2012 - Na Státní svátek jsme se vypravili s Disynkou do nedalekého Staňkova, kde se konal první ročník Oblastní výstavy.
Jelikož Staňkov máme doslova "za humny" , mohli jsme si ráno i trochu přispat, protože odjezd byl naplánován až na půl osmou.
Cestou už na nás vykukovalo sluníčko a vše ukazovalo na to, že dnes bude skutečně pěkný den. smiley
Našli jsme si místečko u kruhu a i přes počáteční rozmýšlení, zda vůbec slunečník rozkládat, jsme za něj nakonec byli vděční.wink
Příjemnou společnost nám dělaly holky od labíků - Petra s Markétou a tak i to čekání nakonec rychle ubíhalo.
V našem kruhu bylo posouzeno přes sto psů, ale musím, říct, že to paní rozhodčí Olze Dolejšové šlo pěkně od ruky. Zlaťáci se posuzovali až úplně nakonec a naše Daisynka, která se poprvé vystavovla ve třídě pracovní byla úplně posledním psem našeho kruhu.
A jak se říká: To nejlepší na konec...
To platilo i v našem případě. I přes pokročilou hodinu a stále stoupající rtuť na teploměru se Daisynka vystavovala v klidu a pohodě. Sice si při běhu několikrát poskočila a při postoji cpala zadek tam kam nemá, ale na to, že jsme opravdu vůůůbec netrénovali, to bylo super smiley
Daisynka si nakonec vysloužila moc pěkný posudek a známku V1 a stala se vítězkou třídy pracovní.
V boji o Oblastního vítěze se utkala v duelu s fenečkou ze třídy otevřené a paní rozhodčí se líbila natolik, že jsem si z kruhu odnesly i Oblastního vítěze.
Když už bylo tolik hodin a my jsme to vydrželi až do teď, zůstali jsme i na závěrečné soutěže.
Vychutnali jsme si tak soutěž Dítě a pes, Junior handling, Nejlepší štěně... a další soutěže až jsme se na závěr proběhly s Daisynkou po "červeném koberci" společně se všemi fenečkami, které získaly oblastního vítěze.
V konkurenci tolika různých plemen jsme s Daisynkou neměli téměř žádnou šanci, ale bylo to příjemné zakončení dne.
Doufáme, že se na výstavu do Staňkova budeme moci vypravit i v příštím roce, protože tak báječnou organizaci, ceny, poháry, medaile..., by této oblastce mohla závidět kdejaká výstava vyššího typu. yes
 
 
 
 
29.4.2012-Daisynka začala línat...
Asi tuší, že se blíží termín výstavy a to by bylo, aby se ukázala v plné kráse...wink
Sice jde jen o oblastní výstavu, ale Daisynka se snaží ze všech sil... a tak jsem během 15-ti minut vyčesala z Daisynky dalšího psa...laugh
 
 
28.4.2012 - V sobotu se Daisynka zúčastnila svých prvních zkoušek v letošním roce.
Pro zahřátí jsme ji přihlásili na Zkoušky vloh do Úholiček, které pořádal RK CZ.
Daisy pracovala spolehlivě a nebyla na ní znát žádná nervózita. Všechny disciplíny prošla na hodnocení 4 až na poslední disciplínu - marking.
Sice o kousek minula místo dopadu zvěře, ale spíš než to, doplatila na vzájemnou antipatii páníčka Michala s panem rozhodčím...
No jo no, stále jsou tu tací rozhodčí, které bysme na NAŠE zkoušky rozhodně nepozvali!!!
Ale i tak odjížděl páníček Michal s Daisynkou spokojen, najdou se totiž i rozhodčí, kteří dokážou ocenit elán a loveckou chuť psa...a to pak u srdíčka vyloženě zahřeje smiley
 
15.4.2012 - V neděli se v Ejpovicích konal výcvikový den ohařů, který byl zpestřen o soutěž v přinášení lišky na čas a klasické "ohařácké" ohrádce.
Páníček Michal se na nácvik vypravil jen tak ze zvědavosti a hlavně proto, aby se viděl s kamarády pejskaři z řad ohařáků.
Více méně z "hecu" cool zkusil Daisynku zapojit do soutěže...
Při přinášení lišky na čas překvapilo Daisynku množství lidí v koroně a tak si jako správná "hvězda" při cestě zpátky dala na čas a dokonce se na chvilku posadila, aby si vychutnala tu pozornost, kterou jí korona věnovala... winkAle i tak doběhla do cíle s časem 1:48 , což byl i mezi ohaři výborný čas.
Druhou soutěžní disciplínou byla "ohrádka". Korona ohařáků jen nevěřícně vrtěla hlavou, když viděli na startu retrievera...surprise
Ale po Daisynčině výkonu museli uznale zatleskat... yes
Nejenže Daisy disciplínu zvládla, ale navíc se díky provedení a uměleckému dojmu umístila na krásném druhém místě... V konkurenci samých ohařů byla účast retrievera pro většinu vůdců naprosto neuvěřitelná a Daisy se díky svým výkonům zapsala do paměti všech zúčastněných.
Páníček Michal je na Daisynku náležitě pyšný... a její úspěch musel samozřejmě pořádně oslavit... wink
Moc děkujeme Pavle a Honzovi za to, že vzali do svých řad retrievera a za bezvadně zorganizovaný výcvikový den!
 
 
14.4.2012 - Dneska jsme se s Daisynkou vypravili na Jarní svod do Rokycan.
Potřebovali jsme Daisynku změřit a zkontrolovat zuby, aby jsme mohli naší slečnu nechat uchovnit...wink
Na nádvoří Zemědělské školy v Rokycanech se sjelo okolo čtyřiceti pejsků, ale jen dva z nich byli retrieveři - naše Daisynka a Aronek Via Lattea, ze kterého přes zimy, kdy jsme ho neviděli, vyrostl pořádný silný pes!
Po veterinární přejímce následovalo posouzení paní Ing. Annou Krejzkovou. Paní rozhodčí byla moc milá a k pejskům měla velmi milý vztah.
Mezi ohaři a jezevčíky, kterých bylo na svodu nejvíce, ji Daisynka naprosto okouzlila.cool
Daisy si nechala vzorně prohlédnout zoubky a ani měření jí nedělalo velké problémy... Daisy je prostě profk.
Svod dopadl výborně - Daisynka je plnochrupá, má nůžkový skus a vyrostla nám do 53cm. smiley
Z naših třech holek je ale stejně nejmenší a tak se titulu "podsvinčátko" asi jen tak nezbaví laugh
 
Daisynka s Aronkem čekají na posouzení
 
 
13.4.2012 - Ač byl dnes pátek třináctého... u nás se na opak udála příjemná překvapení... wink
Páníček Michal byl na rychlo pozván ke splečnému cvičení s ohaři a tak měla Daisynka před sebou svou "životní" zkoušku...
Vezme lišku nebo ne? indecision
Tuhle otázku jsme si kladli několikrát, ale nikdy jsme neměli možnost to vyzkoušet. Až dnes. wink
A tak jaké bylo Michalovo překvapení, když Daisynka bez větších rozmyslů vzala lišku do mordy a přinesla...
A při soutěži na "nečisto", kdy bylo úkolem v co nejkratším čase přinést lišku ze cca 100metrové vzdálenosti, mohal svým časem směle konkurovat ohařům... Páníček Michal byl ( a stále je) na Daisynku moc pyšný cool
A tak jsme moc zvědaví, jak to dopadne v neděli, kdy bude tahle soutěž probíhat na "ostro" smiley
 
12.4.2012 - Dneska byl krásný den...
Kromě toho, že je to právě dnes devět let, kdy jsme si s Míšou řekli své "ANO" heart (doufám, že pravidelně sleduje stránky, aby na to nezapomněl wink) , udělali jsme si s Ali dámskou jízdu do Prahy, kde jsme díky našim kamarádům "Ruperťákům " využili volnou vstupenku na tradiční výstavu For Pets.
Kromě Rádi a Dana, kteří na výstavě prezentovali svůj e-shop, dorazila i Andrejka s Portíkem a kamarádkou Ivankou. Jelikož jsme s Ali vzali do "víru velkoměsta" i naše dvě Téčka..., měl Portík o zábavu postaráno...cool
Stelinka měla největší zájem o hopsající králíky a morčata a Terezka se opět projevila jako největší "vtěrka" a tak kdo jen náznakem projevil zájem o její "osobu" , už se Terezky nezbavil a dvou rukou mu bylo málo...
To se skoro nevyplatilo i báječné dámě, paní herečce Květě Fialové, které se dokonce s našimi třemi zlatíčky fotila... Jen co poklekla na jejich úroveň, měla Terezku v podpáží a jen težko se jí pak zbavovala. wink
Za tento super den plný jídla, okružní jízdy Prahou a hlavně setkání s přáteli, všem zúčastněním moc děkujeme!!!
 
 
9.4.2012 - Na Velikonoční pondělí jsme využili krásného počasí a vyrazili s Daisynkou trénovat.
Daisynka trénuje pravidelně každý víkend a jsou na ní vidět úžasné pokroky... To jak si hlídá svého páníčka, reaguje na povely píšťalkou...Byla jsem opravdu mile překvapena. Na konci dubna se s Daisynkou chystáme na zkoušky vloh, tak nám drže tlapky! přeci jen to budou první zkoušky na ostro po skoro půl roce, tak snad nás tam Daisynka "nevypeče ". wink
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
7.3.2012 -Dneska oslavila Terezka svoje 5.narozeniny!!! K půl kulatinám přejeme Terezce, ale i všem jejím sourozencům hodně zdravíčka a radosti se svými páníčky!!!
 
 
 
 
1.2.2012- ...právě v tento den oslavila naše Eimy - Esara Od tří jasanů - své šesté narozeniny.
Je až neuvěřitelné, jak ten čas letí...a nám přijde jako jako by to bylo včera, kdy jsme si z Krkonoš přivezli malou osmi týdenní kuličku...
Naší Eimy přejeme hodně zdraví a lumpáren, o které v naší smečce rozhodně není nouze!!! wink
 
 
 
28.1.2012- Naše flatí kamarádka Airin od Stříbrných rud se v letošním roce stane podruhé maminkou. Panička Alice vybírala pro "Áju" ženicha dlouho a velice pečlivě a tak se můžeme těšit na štěňátka z velmi zajímavého zahraničního krytí!
O tom, že to bude stát za to, se můžete přesvědčit na jejich stránkách . wink
 
 
13.1.2012- V pátek jsme se vydali na kliniku Vedilab do Plzně,aby jsme holky nechali naočkovat proti borelióze.
Pan doktor nás pochválil, že nic nenecháváme náhodě, v loňském roce byl prý enormní výskyt boreliózy u psů a ne všechny případy dopadly dobře frown
Holky se chovaly vzorně, Eimy se tvářila, jako že tam vůbec není...wink, Daisy po očku sledovala kudy bude nejlepší utéct a Terezka se mohla tvářit jak chce...pan doktor se ji stejně našel...a tak kromě očkování si odbyla i pravidelný odběr krve na hladinu hormonu štítné žlázy a aby toho neměla málo, vyčistil jí pan doktor uši speciálním roztokem wink
eizávěr jsme nechali všechny holky zvážit...a tak i když by se tohle o dámách zveřejňovat nemělo, holky nám to jistě odpustí wink
Eimy 32,5kg , Terezka 29,5kg a Daisy 26,5kg
 
 
12.1.2012 - Již za měsíc budou k mání štěňátka zlatých retrieverů, která se narodila v ChS Zlatá kudrnka 13.12.2011.
Maminkou štěňátek je Element Brenda Misantos - maminka naší Daisynky a tatínkem je Áres Flores Vitae.
Volní jsou pejsci i fenečky a tak pokud máte zájem o štěňátko z tohoto zajímavého spojení, kontaktujte majitelku fenky, Lucku Kondělkovou.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
9.1.2012 - Během zimních měsíců doprovází naše holčičky páníčka Michala v lese při přikrmování lesní zvěře.
Páníček holky poctivě střídá, protože zvládnout vycházku v jedné osobě se třemi dračicemi je téměř nemožné, navíc když máte na zádech batoh plný krmení a v ruce flintu... indecision
Fotka pochází ze Štědrého dne, kdy jsme se ke krmelci vypravili (vzácně) v kompletní sestavě... Škoda, že takových vycházek nemůžeme absolvovat více...sad

9.1.2012 - Vítáme vás v roce 2012 a těšíme se na další akce, které v letošním roce prožijeme s našimi zlatíčky, a o které se s vámi podělíme na našich stránkách... wink

Pro začátek jsme doplnili dostupné informace o výstavách v roce 2012- přihlášky, propozice, rozhodčí..., tuto sekci budeme průběžně doplňovat.